Naděje


Jak v sobě najít naději, když Vám připadá, že celý svět se zbláznil, svírá Vás úzkost a deprese, strach, beznaděj? A co to vlastně ta naděje je? Je to světlo na konci tunelu? Ne, to jen přijíždí vlak, pod který chcete skočit. Je to plamínek svíčky, slovo, úsměv, pocit, chvilková úleva? Také ne.

Tak co to tedy je? Je to Vaše schopnost přesvědčit sami sebe o tom, že naděje existuje, že je a že i Vy na ní máte právo. Je to nevzdávání se, je to boj, je to plamínek svíčky, co před Vámi nese Váš anděl Strážný. On si přeje, abyste zahlédli svým srdcem jeho plamínek, to světýlko, kterým Vás vede a následovali ho, věřili v sebe i částečku Boha v sobě. Tu částečku, která je příslibem naděje.
Snadno se káže o naději, když Vám je dobře, ale co když to tak není a přes to se nevzdáváte, ač Vaše srdce krvácí, je rozmačkáno a roztrháno strachem, bolestí, bezmocí nebo prázdnotou?

Vše je tak jednoduché. Naděje je součástí Světa, i když ji momentálně nejsme schopni vnímat, pojmenovat, i tak tu je pro každého.

Komentáře